Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Piazza del Duomo

Olaszország, Milánó, Látnivalók

Piazza del Duomo

Milánó, Olaszország, Látnivalók
  • Cím: Piazza del Duomo Milano, Olaszország

A Piazza del Duomo Milánó városának szíve és egyben geometriai középpontja is. A tér súlypontja természetesen a dóm óriási tömege. Kétoldalt árkádos házak határolják, a dómmal szemközt álló hatalmas épületet pedig nagy, esténként világító reklámok borítják.

A tér viszonylag rövid ideje lett méltó környezete a gyönyörű székesegyháznak. A korábbi századokban a dómot szegényes épületek sokasága vette körül, amelyekből kimagaslott ugyan hatalmas tömege, de teljes fenségében nem bontakozhatott ki.

Milánó központja korábban a Piazza del Mercanti volt. Vincenzo Seregni már a XVI. században meg akarta tiszítani a dóm környékét az oda nem illő lakóházaktól, ahogy Napóleonnak is ez volt a terve, de ez nem valósulhatott meg.

A tér szépítésére 1862-1878 között került sor, nagyrészt Giuseppe Mengoni díjnyertes pályázati terve alapján. 1929-től eltérítették a Dóm térről a villamosokat és akkor nyerte el mai alakját.Piazza del Duomo
Milánó, Olaszország
Copyright: stephen.kiel   Forrás: flickr

Milánói Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!